Digiman Oy

Takuuhuolto

Takuuvikaa?

Simahteleeko puhelin? Tökkiikö ohjelmisto? Toimiiko tabletin kosketusnäyttö huonosti? Laitteessasi saattaa olla takuun alainen vika ja se pitäisi saada valtuutettuun takuuhuoltoon korjattavaksi. Miten pitäisi toimia?

Tälle sivulle olemme koonneet tietomme liittyen eri valmistajien takuuhuolto käytäntöihin ja mahdollisiin huoltokumppaneihin/ketjuihin. Päivitämme sivua sitä mukaan, kun tietomme muuttuvat. Nämä ohjeistukset koskevat vain valmistajien mobiililaitteita kuten puhelimia, tabletteja, älykelloja ja niiden oheistarvikkeita. Valmistajien muiden laitteiden huollosta kannattaa olla yhteydessä joko suoraan valmistajaan tai sitten jälleenmyyjään jolta laite on ostettu.

 

Samsung

Samsungin myöntämä takuu mobiililaitteille on yleensä 24kk ja erikseen ostetuille oheistarvikkeille 12kk.

Samsung Service Point nimikkeellä varustettuja huoltoliikkeitä ja -ketjuja löytyy kattavasti ympäri Suomea. Mm. Digiman on yksi näistä ketjuista. Service Point huollolla on Samsungin myöntämät takuuhuolto valtuudet sekä oikeus tilata valmistajan alkuperäisiä varaosia myös takuun ulkopuolisiin huoltoihin. Digiman huoltopisteitä löytyy Tampereelta, Raisiosta ja Kuopiosta. Tarkemmat yhteystiedot löydät täältä.

Mikäli lähimailta ei löydy valtuutettua Samsung huoltoa niin voit toimittaa laitteen jälleenmyyjällesi tai käyttää Samsung Drop Point palvelua. Drop Point mahdollistaa laitteen huoltoon toimituksen ja noudon lähimmän R-kioskin kautta.

 

Apple

Applen myöntämä takuu mobiililaitteille on yleensä 12kk.

Valtuutettuja Apple huoltoliikkeitä löytyy Suomessa isommista kaupungeista. Valtuutettuja huoltokumppaneita voit hakea Applen palvelusta esimerkiksi täältä. Mikäli alueeltasi ei löydy valtuutettua Apple huoltoa niin puhelimen voi toimittaa jälleenmyyjällesi joka vastaa tarvittaessa takuuhuoltoon toimituksesta. Ennen Apple mobiililaitteen takuuhuoltoon toimittamista täytyy FMI (Find My iPhone / Etsi iPhoneni) ominaisuus kytkeä pois käytöstä. Ohjeet tähän löydät mm. täältä.

 

Huawei

Huawein myöntämä takuu mobiililaitteille on yleensä 24kk, toisinaan jopa 36kk.

Huawei on tähän mennessä tuonut Suomeen kaksi Huawei Service Center nimellä kulkevaa huoltoliikettä jotka sijaitsevat Helsingin Kaivokatu 10 ja Tampereen Koskikeskuksessa. Muita takuuhuolto kumppaneita voit hakea täältä. Mikäli alueeltasi ei löydy Huawei takuuhuoltoa niin voit toimittaa laitteen jälleenmyyjällesi joka vastaa tarvittaessa takuuhuoltoon toimituksesta.

 

Sony ja LG

Sonyn ja LG:n myöntämä takuu mobiililaitteille on yleensä 24kk.

LG ja Sony takuuhuoltoja on Suomessa tällä hetkellä yksi, Helsingissä sijaitseva Mobylife. Mikäli suoraan takuuhuoltoon toimittaminen ei ole mahdollista niin voit toimittaa laitteen jälleenmyyjällesi joka vastaa tarvittaessa takuuhuoltoon toimituksesta.

 

Muut

Muiden merkkien kohdalla suositeltavaa on kääntyä suoraan jälleenmyyjän puoleen takuuhuoltoon liittyvissä asioissa. Näitä merkkejä ovat esimerkiksi:

  • Microsoft
  • OnePlus
  • Nokia (HMD Global)
  • Motorola
  • Doro
  • HTC
  • Lenovo